torsdag den 20. juli 2017

Veľký londýnsky piatok: Djokovič je vo finále, opäť sa stretne s Federerom

Prvá semifinále ponúklo "zahrievacie kolo" k očakávanému a nádhernému duelu.

Obhajca minuloročného titulu Srb Djokovič bol jasným favoritom a nedopustil prekvapenie. Wimbledonský "votrelec" z Francúzska Gasquet, ktorý zaskočil vo štvrťfinále Wawrinka a prekazil tak možnosť, aby sa o finále stretli po dvadsiatich rokoch štyri najvyššie nasadení tenisti, držal nádej na úspech iba do tajbrejku prvého setu.

bet365 stavky

Djokovič vyrovnal v počte finálových účastí na grandslame Roda Lavera (17), na londýnskej tráve si o pohár zahrá štvrtýkrát. S Gasque prehral v kariére iba raz z trinástich zápasov.

"Podal som veľmi dobrý výkon, kt orý si žiadala situácie.Semifinále je vždy ťažké bez ohľadu na súpera, Richard mal navyše veľmi dobrý turnaj, "povedal srbský víťaz.

Skúsený Francúz podľa očakávania útočil bet365 bonus hlavne jednoručným bekhendom, ale nebol tak agresívny, ako chcel.

Avšak za prvých šesť gemov Gasquet neurobil jedinú nevynútené chybu.To už bol stav vyrovnaný 3: 3, pretože Djokovič nedokázal sľubný náskok s brejkom udržať, a tak rozhodovala až skrátená hra, kde Srb dominoval.

Tiež v druhom sete bet365 opäť Djokovič uzurpoval podaní súpera hneď skraja, brejk potvrdil čistú hrou a až do konca si náskok držal.

Najlepšieho tenistu sveta nijako výrazne nelimitovalo ani ľavé rameno, ktoré si nechal masírovať v pauzách medzi gemy. "Do nedele to bude O.K.," potvrdil Djokovič v televíznom rozhovore po zápase.

Djokovič v pohode bet365 mobil zvládol aj tretí set a po dvoch hodinách a dvadsiatich minútach oslávil predpokladaný postup. "Byť tu vo Wimbledone zase vo finále, hrať na najpreslávenejším tenisovom kurte na svete…Žijem si svoj sen," usmieval sa srbský hráč.

Federer dominoval, Murray nemal nárok

Ako sen vyzeral hit veľkého wimbledonského piatku, ďalšie pamätná bitka medzi Federerom a Murrayom ​​na miestnej tráve.

Dva obľúbenci miestneho publika predvádzali skvelé výmeny, tenis vysokej úrovne.A Federer britského súpera prevyšoval.

Legendárny Švajčiar v prvom sete zasypal Murrayho 23 víťaznými lopte (vrátane 11 esami) a urobil tri nevy nútené chyby, na servis stratil sedem fiftín. Povolil súperovi jediný brejkbal a sám servis kučeravého Škóta zobral.

Záver druhej sady ponúkol úchvatný game, kedy Murray za stavu 4: 5 odvrátil tri setbaly v rade, matka Judy aj manželka Kim v lóži šaleli radosťou. Skoro štvrť hodiny trvalo, než domáce nádeje nakoniec vyrovnala. Federer si vypracoval ďalšie dva setboly, sedem zhôd…Ale galapredstavenie pokračovalo ďalej. "Vnútri som reval.Ja hral skvele, ale Andy sa zdvihol a bolo to tak tesné, "povedal Federer.

Bývalý švédsky tenista Robin Söderling na Twitteri hodnotil:" Najlepší game, aký sa kedy hral. "

Švajčiar nakoniec vyhral druhý set zhodne 7: 5, po prvom podaní nestratil ani bod. Tretí set rozhodol už skôr. Opäť sa spoľahol na výborný serivs. Z napínavého stretnutia bola nakoniec celkom jasná záležitosť, trvajúci iba dve hodiny a sedem minút.

Federer desiatykrát uspel vo wimbledonskom semifinále. Na tráve tento rok ešte neprehral. V nedeľu proti Djokovičovi nastane čas odplaty za minuloročnú porážku. Tridsaťtriročný veterán bude chcieť rekordný ôsmy titul a ďalší zápis do tenisových dejín. "Môžem ho poraziť?


Nie som si istý.Viem, ako na neho, ale on je jeden z najlepších na svete, "uznal Federer.

Hingisová sa vracia na finálovú scénu

Martina Hingisová je po 17 rokoch znovu vo finále wimbledonskej štvorhry a môže nadviazať na titul, ktorý v roku 1998 získala s Janou Novotnou. Tridsaťštyriročná Švajčiarka bude po boku Indky Sania Mirzová, s ktorou tvorí najvyššie nasadený pár, usilovať o sedemnásty grandslamový triumf v kariére. Ich finálovými súperkami budú Ru sky Jekaterina Makarovová a Jelena Vesninová.

bet 365

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.