torsdag den 20. juli 2017

Srbsko - Česko 0: 4, Klimentův hetrik zapálil futbalistom šancu na postup

Súčasná generácia slovenskej dvadsaťjednotky predviedla svoj najlepší výkon za dva roky. Nevyspytateľní Srbi, ktorí v prvom zápase trápili favorizované Nemca (1: 1) ukázali svoju horšiu tvár, proti nadšene hrajúcim Čechom nemali vôbec nárok.

Pre Čechov to bol kľúčový duel. Ak by prehrali, tak už do semifinále postúpiť nemohli. Stredajšie porážka s Dánskom je nedeprimovala, naopak to vyzeralo, že ešte viac nažhavil. Mužstvu výrazne prospelo, že sa do zostavy vrátili stopér Kalas a útočník Kadlec, ktorí si ešte len v minulom zápase odpykali trest za vylúčenie v baráži v Rusku 2012.

S Kalas stúpla istota v defenzíve, Kadlec bol neudržateľný vpredu. Ako v 29.minúte pre zranenie členku nútene striedal, bol pri všetkých nebezpečných akcií, sám strieľal do brvna. Ale hrdina má iné meno. Klimenta objavila jedenadvacítka až tesne pred turnajom a tak trochu z núdze. V lige za celú kariéru nastrieľal tri góly, teraz rovnaký počet v jednom zápase. A to ďalšie dve sóla nepremenil.

8. minúta: Kliment ľavačkou z desiatich metrov pod brvno.

21. minúta: Kliment ľavačkou z piatich metrov pod brvno.

56. minúta: Kliment sa vyhol brankári a strieľal z uhla do prázdnej brány.

Úvodná dva góly padli po akciách z ľavej strany, u oboch prihrával ľavý obranca Hybš. Najskôr pod seba priamo Klimentovi, druhýkrát Skalák, ktorého strelu Kliment dorážal.

V úvodných minútach to zo strany Čechov bol strhujúci futbal.Srbi nestíhali zachytávať rýchle nábehy, prudké kolmé prihrávky, prehrávali súboje. A predovšetkým vôbec si nevedeli rady s Kadlecom, ktorého však podporili výborné výkony ostatných.

Za prvých dva dsať minút dali Česi dva góly a mali veľa ďalších šancí. Tréner Dovalil pri jednej nepremenenej zlostne skákal u lavičky. Mohol byť však pokojný, jeho zverenci kolaps po prestávke ako proti Dánsku nezopakovali.

Aj keď prišli o Kadleca. Viedol loptu po ľavej strane, zle stúpil a bez zavinenia sa zvalil k zemi. Za čiarou sa zvíjal v bolestiach, po dlhom ošetrení sa vrátil na ihrisko, ale vzápätí striedal. Keď kríval z ihriska, zaplnenej hľadisko mu tlieskalo postojačky.

Až potom Srbi trochu pripomenuli tím, ktorý v predchádzajúcom dueli hral výborne.V ofenzíve občas zahrozili, ukázali šikovnosť, ale obrana na čele s Kalas bola pevná, ojedinelú príležitosť Jojiče zlikvidoval Koubek.

Tím si postrážil nástup do druhého polčasu a krátko pred uplynutím hodiny hry behom troch minút dvakrát udrel. Kliment po kolmici Brabca dovŕšil hetrik a potom Skalákův center napálil z voleja Frýdek proti ľahlej žrdi, keď strele na malom vápne uhol Trávnik.

Česi zápas dohrávali v eufórii, brankár Koubek pobavil divákov drzú kľučkou proti Djuričič, ale ďalší gól už nepridali.

Srbi v kŕči a spadli na poslednú priečku v skupine. V druhom zápase skupiny B Nemci zdolali Dánsko 3: 0.

Česi v utorňajšom dueli potrebujú Nemecko poraziť, aby mali istotu postupu.Pokiaľ duel skončí remízou, postúpi za predpokladu, že Srbi porazí Dánsko.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.