fredag den 21. juli 2017

Deň do Eura: všetko pripravené, len zostava nejasná. Rieši sa dva posty

"Rieši sa ešte dva otázniky - hrot a defenzívny stredopoliar," prezradil v pondelok Jiří Skalák, krajné záložník, ktorý na poslednú chvíľu stihol doliečiť zranené koleno.

Sám by mohol pri neúčasti vykartovaného Václava Kadleca naskočiť do úvodu turnaja ako útočník - túto variantu Dovalil zvažuje. "V posledných dňoch som naozaj trénoval skôr na hrote," priznal Skalák.

Možností je ale viac: v útoku môžu hrať tiež Přikryl alebo Kliment, ktorí na sústredení v rakúskom Kaprune dávali góly. Lenže…"Hrali sme dvakrát proti Ukrajine, ktorá nasadila mladších hráčov.Takže by som tie výsledky moc nepreceňoval, "upozornil Přikryl, ktorý sa presadil v oboch zápasoch.

Na Eure čakajú oveľa kvalitnejší súperi, takže je potrebné pri vytvár aní zostavy zvážiť všetky pre a proti. Trebárs na pozícii defenzívneho stredopoliara, o ktorej Skalák hovoril, sa zdal byť jasnou variantom Petrák, lenže blonďavý dlháň z Norimbergu toho v Rakúsku kvôli ľahšiemu svalovému zraneniu moc neodtrénoval. Preto možno tréner nasadí Jánosa, ktorému sa sústredenie podarilo.

O ďalších pozíciách má zrejme Dovalil jasno, navonok ale zostáva tajomný.Brankárom Koubka s Pavlenko už síce oznámil, kto začne turnaj ako jednička, novinárov ale poprosil o trpezlivosť. "Nie že by som chcel robiť tajnosti, ale nechcem dať súperovi výhodu," vysvetľoval. "Dnes sú štatistické programy tak vymakané, že by si Dáni mohli všetko vyhľadať a pripraviť sa na to."

Dosť teda špekulácií o zostave, fanúšikovia sa ju dozvedia až v stredu pred zápasom. Na ten už je teraz v Edene všetko pripravené, štadión je nazdobený do farieb šampionátu a hlavne: už dlho beznádejne v ypredaný.

Divácky záujem by mohol byť podobný, ako pri nedávnom hokejových majstrovstvách sveta, ktoré vyvolalo eufóriu. "Hokej nám nasadil vysokú latku správaním divákov i celkovou atmosférou," uvedomuje si šéf futbalovej asociácie Miroslav Pelt.Ale hneď dodáva: "Nie je dôvod, prečo by sme to nezvládli tiež."

Po lístkoch na všetky "slovenskej" zápasy v skupine sa zaprášilo, k dostaniu už nie sú ani vstupenky na zápas, ktorá sa hrajú na Morave: v Košiciach a Uherskom Hradišti. V pondelok večer teda ostávala len časť lístkov na zápasy Nemecka, Srbska a Dánska plus pár vstupeniek na pražský semifinálový zápas.

Natešení fanúšikovia sú dobrým znamením, Pelt však tuší: "Zásadné pre úspech celého turnaja je tiež športové výsledok usporiadateľa na ihrisku. "

na to, aby bol čo najlepší, potrebujú Česi zvládnuť štart. Už v stredu od 18 hodín v Edene.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.